Dreptul legal de retragere


În cazul în care încheiaţi acest Contract în calitate de consumator, aveţi dreptul de a vă retrage din Contractul de Vânzare – Cumpărare, în termen de 14 zile calendaristice.
Perioada de retragere va expira dupa 14 zile calendaristice începând de la ziua la care intraţi dumneavoastră sau o parte terţă indicată de dumneavoastră, alta decât transportatorul, în posesia fizică a produselor.


Pentru a vă exercita dreptul de retragere din Contract, vă rugăm să ne înştiinţați în scris prin e-mail la: lehelfashioncluj@gmail.com cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din acest Contract.


Dacă vă retrageţi din acest Contract, vă vom rambursa plăţile primite de la dumneavoastră, după ce am reintrat în posesia bunurilor în starea lor originală. Nu puteţi anula un Contract al cărui obiect este livrarea oricăruia dintre următoarele produse:
• Produse personalizate
• Produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de dumneavoastră după livrare.
Dreptul dumneavoastră de a anula un Contract se aplică numai produselor care sunt returnate în aceeaşi stare în care le-aţi primit. Vă rugăm să returnaţi orice produs folosind sau incluzând ambalajul său original. Acesta înseamnă că produsul comandat trebuie returnat în stare nedeteriorată, fără urme de folosire, cu etichetele originale și în ambalajul original, așa cum a fost expediat de vânzător. Trebuie să ne trimiteţi şi toate cutiile, etichetele, instrucţiunile/documentele (dacă există) şi ambalajele originale împreună cu produsul returnat. Nu se va efectua nicio rambursare dacă produsul a fost folosit după desigilare, dacă nu este în aceeaşi condiţie în care a fost livrat sau dacă este deteriorat. În consecinţă, ar trebui să aveţi grijă rezonabilă de produse cât timp se află în posesia dumneavoastră.

În cazul în care toate condițiile au fost respectate, vă vom rambursa sumele în termen de cel mult 14 zile calendaristice de la data la care ne-aţi comunicat decizia dumneavoastră de a vă retrage din Contract utilizând metodă de transfer bancar. Termenul este respectat dacă trimiteţi înapoi produsele înainte de expirarea perioadei de 14 zile calendaristice. Dacă nu doriți să predaţi produsele într-un magazin Lehel Elit Fashion din România veţi suporta costurile directe cu returnarea produselor. Vi se va rambursa
numai suma plătită pentru produsele în cauză. Veţi fi responsabil pentru costurile directe cu livrarea și/ sau returnarea produselor dacă returnarea nu are loc într-un magazin Lehel Elit Fashion din România.


a) Returnări la orice magazin Lehel Elit Fashion
Puteţi returna orice produs comandat online la orice magazin Lehel Elit Fashion din ţară. În acest caz, trebuie să mergeţi la un astfel de magazin şi să prezentaţi, împreună cu produsul, factura fiscală. Veţi aduce la cunoştinţa personalului din magazin prin prezentarea acestuia în varianta imprimată.


b) Returnări prin curier
Atunci când doriți să returnaţi un produs sau mai multe produse prin intermediul unui curier trimis de noi, trebuie să ne contactaţi în scris prin e-mail la lehelfashioncluj@gmail.com


Trebuie să trimiteţi produsul în acelaşi colet primit, urmând instrucţiunile din secţiunea „RETURNĂRI” din cadrul acestui site web. 


c.) Returnări de produse defecte
În cazul în care consideraţi că produsul nu este conform cu Contractul în momentul livrării, trebuie să ne contactaţi în cel mult 24h de la primirea comenzii prin e-mail lehelfashioncluj@gmail.com precizând datele despre produs şi deteriorarea pe care o prezintă.


Puteţi returna produsul în orice magazin Lehel Elit Fashion din ţară împreună cu factura pe care îl puteţi înmâna unui curier trimis de noi.
Odată ce primim la sediul firmei produsul returnat, îl vom analiza integral şi vă vom informa cu privire la dreptul de a vi se înlocui produsul sau de a vi se rambursa contravaloarea (dacă acesta există) printr-un email, într-o perioadă rezonabilă de timp. Rambursarea sau înlocuirea va avea loc cât mai curând cu putinţă, fără întârzieri nejustificate şi, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile calendaristice de la data la care v-am confirmat printr-un e-mail că aveţi dreptul la o rambursare sau înlocuire pentru produsul neconform.